logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
   
Vergelijking van illustratie met pictogram  
 
Copywright 2008, BSL Praktijk Atlas  
 
   

Kunstmatige voeding
Links een anatomische afbeelding van de slokdarm en maag, voorzien van een PEG-maagsonde (Percutane endoscopische gastronomiesonde). Rechts de zelfde afbeelding als pictogram (zie pictogrammen voor meer voorbeelden). Dit is een methode om kunstmatige voeding toe te dienen. Met een endoscoop wordt via de slokdarm eerst de punctieplaats vastgesteld. Daarna volgt injectie van een lokaal anesteticum in de huid en de onderliggende lagen met een lange IM-naald. Na verwijdering van IM-naald wordt de punctienaald geplaatst waardoor de voerdraad wordt geleid tot in de maag. Uiteinde wordt met een tang van endoscoop vastgegrepen en door de slokdarm getrokken. Met de voerdraad wordt de sonde tot in de maag getrokken. Daarna volgt positionering van de sonde ter hoogte van de maagwand. De interne fixatiedisk bevindt zich tegen de maagwand.

Zo is het mogelijk om zonder gebruikmaken van de slokdarm het lichaam van voeding te voorzien (kunstmatige voeding). Sondevoeding is een dunne vloeibare voeding die via een dunne buigzame slang (de sonde) in de maag of in de dunne darm komt. Het bevat alle voedingsstoffen die het lichaam elke dag nodig heeft zoals koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.

Zoekt u illustraties als deze ?
Wij hebben voor o.a. voor deze klant een grote verscheidenheid aan medische tekeningen en medische pictogram gemaakt. Hiervan ziet u enkele voorbeelden op deze website. Onze illustraties en animaties maken het mogelijk om compliceerde processen beter te begrijpen. Dit bespaart u geld ende eindgebruiker tijd. Onze tekeningen kunnen gebruikt worden voor zowel gedrukte als digitale media.

Neem contact met ons op voor een afspraak.