logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
english translation vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
   
Pictogrammen voor bewegwijzering en signalering  
 
Copyright 2010, Idiomorf infographics  
 
    Bewegwijzering pictogrammen
Bij een aantal grote projecten is er gebruik gemaakt van pictogrammen in het ontwerp. Een universe taal in bewegwijzering (Sign Graphics). Deze pictogrammen voor bewegwijzering hangen op een duidelijke plaats voorzien van duidelijke afbeeldingen van de pictogrammen waardoor een goed overzicht ontstaat van de toegepaste bewegwijzering. De pictogrammen zijn gestileerd en zeer eenvoudig. Kunstig design of romantiek wordt vermeden.
Pictogram komt uit het Latijn. Picto komt van 'pictus' of in het Nederlands: Schilderkunst, geschilderd'. Gram komt van 'gramma' ofwel letter'. Een voordeel is dat deze beeldtaal meer universeel is, te begrijpen voor mensen uit verschillende taalgebieden. Pictogrammen worden veel toegepast op treinstations, vliegvelden e.d. Ook verkeersborden, bedoeld voor signalering, zijn een soort pictogrammen. Een ander voordeel kan zijn een grotere overzichtelijkheid. Pictogrammen (iconen geheten) worden daarom ook veel toegepast op computerschermen. Het Chinese schrift bevat veel pictogrammen, vaak aangeduid als 'ideogrammen'

Door de cultuurverschillen tussen Europa en Japan heeft het maken van pictogrammen een zeer inspirerende werking. Diverse aspecten van wayfinding (bewegwijzering) worden vanuit een ander oogpunt benaderd, dit kan een ogenopende werking hebben.

Voor het goed functioneren van naslagwerk of de routing in een gebouw met pictogrammen is een duidelijke en degelijke signalisatie onmisbaar. Het probleemloos vinden van een bestemming zal resulteren in het vlot verlopen van een ontmoeting. Een bewegwijzering kan ook onderdeel zijn van uw huisstijl en reclameuitingen hoeft niet te worden benoemd. Een effectieve zichtbaarheid binnen de huisstijl en snelle herkenning van de bewegwijzering is in een noodsituaties erg belangrijk.
Ook op gebied van software applicaties wordt veel gebruik gemaakt van iconen. De huisstijl van de interface van een computerprogramma die in een werkbalk op de taakbalk staan, kunnen met een eigen iconen stijl snel onderscheiden worden.

Zoekt u pictogrammen en iconen als deze?
Wij hebben voor klanten als u een grote verscheidenheid aan pictogrammen en iconen als deze gemaakt. Op deze webste ziet u enkele voorbeelden van deze iconen en pictogrammen. Onze pictogrammen maken het mogelijk om overzicht te houden. Dit bespaart de eindgebruiker veel tijd. Onze pictogrammen en iconen kunnen gebruikt worden voor zowel gedrukte als digitale media.
Neem contact met ons op voor een afspraak.